Ik vraag meestal alleen de voornaam, ik zet toch niet meer op de site. Maar dit keer vraag ik ook maar eens naar de achternaam: Poot. HĂ©, nog familie van die bekende dichter? Lachend zegt hij: “Ja, elf generaties terug. Hij is de broer van mijn voorouder Hendrik Huibrechtszoon Poot. Maar ik stam ook rechtstreeks van hem af via een moederskant. Mijn opa heeft onze stamboom uitgezocht.
Een tijdje terug kwam ik in Groningen ook iemand tegen in de jongerenafdeling van de SP. Zij heette ook Poot. En dat blijkt dan ook ergens familie. Tot zo’n zestig jaar terug kwam je de naam vooral tegen in Delft. Er is ook nog een tak in het oosten van het land. Maar tegenwoordig kom je de naam door het hele land tegen.

Nee, het is niet voor het eerst dat ik piano speel. Ik speel al vanaf mijn achtste. In mijn pubertijd had ik niet zo’n zin in het spelen van toonladders. Maar wel in pianospelen; ik ben gewoon doorgegaan. En dankzij de toonladders kan ik nu dit spelen…” Ik vraag het even na: hij laat een pentatonische (5-tonige) toonladder horen. “Maar je mag het ook een riedeltje noemen.
Ik ben met muziek opgegroeid: mijn vader speelde piano, net als mijn oma, zijn moeder. Mijn moeder zong in diverse koren.

Ik speel ook piano in twee bands: Elevator, een hardrockachtige band, hardrockachtig want we missen een hardrockgitaar. Hiervan staat ook nog iets op youtube. En Cronicler, een symfonische metalband, daarmee zijn we tot nu toe niet verder gekomen dan de oefenruimte.

Ik wil muziek heel graag als hobby houden, en heb er bewust voor gekozen hier niet mijn beroep van te maken. Ik studeer nu Chemical Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen, en daar geniet ik ook met volle teugen van. Ik heb altijd mijn hobby om op terug te vallen. Ik zou het wel leuk vinden om af en toe op te treden. Dat is de reden dat ik soms naar het station toe ga om te spelen. Maar niet om daar mijn brood mee te verdienen. Dat zou er teveel druk op leggen.

Ik ben wel sinds kort een facebookpagina begonnen om daar af en toe mijzelf te streamen, zodat ik nog wat meer ‘live’ ervaring opdoe. Ik ben wel van plan om mijzelf wat meer te gaan adverteren om eens een keer een echt optreden te kunnen geven, dat lijkt me geweldig!
Terug>>