Groningen, 20 mei 2017

“Ja, ik moet heel nodig”, zegt Kirsten tegen iemand van de organisatie. Ze wordt zo weer even vrijgelaten uit haar uit de kluiten gewassen Lutje Potje (een Gronings konijnenhok voor baby’s). Iedere twee uur, 5 minuten de benen strekken en toiletbezoek. Ze doet – net als Laurens in het hok naast haar – mee aan de actie Lock me Up – Free a Girl.

“Mensen kunnen ons steunen met een donatie. We zamelen op deze manier geld in voor het bevrijden van meisjes uit de prostitutie, met dit jaar de focus op India. Het is niet alleen het bevrijden van de meisjes met de hulp van de lokale politie, maar ook zaken als opvang en traumaverwerking worden met de opbrengst betaald.”

Het dak in het verblijf ontbreekt; alleen plankjes tegen het ontsnappen.”Ja, als het regent mogen we er even uit en gaan we hierachter naar binnen. We hebben hier wel plastic over gehad, maar ik weet niet waar dat gebleven is.
Verder hebben we ook een livestream, daar is de camera, maar we hebben nu helaas geen internetverbinding.
We doen aan deze landelijke actie mee met tien mensen vanuit de jongerenorganisatie Jimmy’s. Afgelopen dinsdag zijn we begonnen. We zitten hier van negen tot negen. De nacht niet. Ik weet ook niet of dat wat oplevert. Ja, misschien van het uitgaanspubliek.

Het zijn niet alleen vrouwen die aan de actie meedoen. Hij doet ook mee.” Ze wijst naar Laurens in het hok naast haar. “Het gaat ook niet alleen over meisjes die in de prostitutie terecht komen, ook jongens belanden daar in.”
– Maar de actie heet Free a girl.
“Oh ja, daar had ik nog niet aan gedacht.”
Terug>>