“We hebben ze de markt op gestuurd met een boodschappentas en € 20,-. De opdracht is een warm gerecht met een spannend element er in. U kunt meekijken op de beeldschermen. Als een kok zich in de vingers snijdt, kunt u het goed zien”, zegt de presentator.
Horeca Groningen organiseert jaarlijks een kookwedstrijd onder de naam Klaar Af Kook waarbij 6 koks
het tegen elkaar opnemen. Dit jaar tijdens Groninginnedag voor het eerst ook een versie op de Vismarkt in Groningen onder de naam: Koken met de markt.

In de laatste ronde van een half uur strijden Elvis Mesic van de Drie Gezusters en Dennis Brouwer van Eetcafé De Stadstuin met elkaar. Dennis wint.

Kwartel op karkas gebraden, de boutjes gekonfijt.Een jus vadouvan. Met tuinbonen, doperwtjes, rauwe asperges en spinazie. Het winnende gerecht.

Dennis: “De jury vond het allemaal mooi in balans, gewoon lekker.” Het is niet de eerste keer dat Dennis een wedstrijd wint: “Ik heb twee jaar terug Klaar Af Kook gewonnen, ook namens de Stadstuin; je moet wel voor een restaurant uitkomen. Dat is natuurlijk ook goed voor hun naam.

“Nee, een weekje vakantie zit er niet in. Het is erg druk. We werken met z’n tweeën in de keuken, plus een afwasser. Ik was hier vanochtend om tien uur. En zo direct moet ik gewoon weer werken tot zo’n 23.00 uur, beetje afhankelijk van de drukte. Kan ook een half uur later worden. Maar ik vind het niet erg. Dit vind ik niet echt werken. Leuk dat ik gewonnen heb.”

Bekijk hier alle gerechten.

Terug>>