foto van Ivan voor kartonnen tenten op grote markt
Groningen, 24 juni 2017, Ivan

“Ze hadden volgens de bewaking prima geslapen. Het verbaasde mij ook, er was gisteravond toch best veel herrie hier en de marktkooplui zijn ook niet bepaald stil in de ochtend.”
Het is de eerste editie van Groninginnedag, een terugkomdag voor oud-inwoners van de stad. Midden op de grote markt staan 20 kartonnen tweepersoonstenten. Inclusief luchtbedden en slaapzakken zijn ze te huur voor € 90 voor één nacht, of € 160 voor twee. Slapen op een toplocatie inclusief ontbijt.

Locatiemanager Ivan: “Afgelopen nacht was er niet zoveel animo voor. Twee vrouwen hebben er in geslapen. Ze wonen hier vlakbij. Ze lagen er rond elf uur in en hebben er tot tien uur in gelegen. Ze konden hier douchen, daar staan twee dixies, maar dat wilden ze niet, ze zijn even naar huis geweest. Ze hebben hier wel ontbeten.

“De tent bestaat uit twee lagen karton, misschien dat ze daarom minder last hadden van het lawaai. Verder merk je ’s ochtends niet dat het licht wordt. En ze zijn waterdicht; ze hebben de hele nacht in de regen gestaan en ze zijn alleen een klein beetje ingezakt. Met het openen van de tent door de vrouwen ging het vanochtend wel een beetje mis met het natte karton. De deuren laat ik nu drogen en straks zet ik ze er weer in. “

We worden onderbroken door een vrouw die in het Engels vraagt of de tenten wel brandbestendig zijn. Ivan antwoordt haar dat ze vast wel kunnen branden, maar dat je ook met vuur in een gewone tent moet uitkijken.
En of het een idee was om ze naar vluchtelingenkampen te sturen.
“Nou ja, daar ga ik verder niet over, ik ben niet van het bedrijf dat ze verkoopt,” antwoordt hij haar. “Maar zijn natuurlijk ook weer geen tenten waar je langere tijd in kunt leven.” Als de vrouw weg is voegt hij er nog aan toe: “Voor festivals zijn ze bijvoorbeeld prima. Ze worden dan een paar dagen van te voren opgezet, gebruikt en weer afgebroken. Maar na 10 dagen zijn ze dan ook wel ‘op’ en worden ze gerecycled.”

In de nacht van zaterdag op zondag is de camping wel volgeboekt.

Terug>>